Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Lakenmarkt zondag 30 juni (Leidse Lakenfeesten)

juni 30, 2019 @ 10:00 am - 5:00 pm

De Lakenfeesten horen bij Leiden, zoals Prinsjesdag bij Den Haag. De Lakenfeesten vinden elk jaar plaats in het laatste weekend van juni. De editie van 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. De feesten hebben een lange ontstaansgeschiedenis, die terug te voeren is op de hoogtijdagen van de Leidse textielnijverheid.

Vier dagen lang verandert de stad in een festival vol met muziek, evenementen en gezelligheid op verschillende locaties. De vertrouwde onderdelen zijn natuurlijk Leiden Culinair waar je vanaf donderdag kunt genieten van Leidse culinaire hoogstandjes.

Op vrijdagavond viert elke Leidenaar feest, want dan vindt de  Peurbakkentocht plaats. Zaterdag worden traditiegetrouw de Dragonboat Races gehouden op het water van de Apothekersdijk en Boommarkt. En die dag kun je ook genieten van een Leids biertje tijdens het Leids Bierfestival op het Hooglandse Kerkplein. Om de dag goed af te sluiten, kun je nog even muzikaal (na)genieten op het Stadhuisplein met de Hollandse Avond.

Op zondag vindt in de binnenstad van Leiden De Lakenmarkt plaats, muzikaal omlijst door het Gouden Pet Festival. Ook Pyrouette zal een kraam bemannen waar u onze silhouetten kunt komen bewonderen!

 

Gegevens

Datum:
juni 30, 2019
Tijd:
10:00 am - 5:00 pm
Site:
lakenfeesten.nl

Reacties zijn gesloten.