Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koeiemart Woerden

oktober 24, 2018 @ 8:00 am - 5:00 pm

De Woerdense Koeienmarkt (Koeiemart of Woerdse mart in de volksmond) is een jaarmarkt in de stad Woerden, die al sinds het jaar 1410 op de eerste woensdag na 20 oktober wordt gevierd. Op deze dag wordt er traditioneel snert gegeten. In 2017 werd de Koeienmarkt opgenomen in de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.Met temperaturen boven de 25 graden medio oktober 2018 zal nog niet bij iedereen het hoofd naar erwtensoep staan…

Op het Kerkplein van Woerden vinden tijdens de koeiemart jaarlijks keuringen van de beste koeien plaats, georganiseerd door de koeienmarktcommissie van Agragrisch Centrum Woerden. De koeien worden ‘s ochtends om 5 uur naar het Kerkplein gebracht. De jury bestaat uit een veehouder en een stamboekinspecteur. Daarbij wordt vooral naar het economisch belang gekeken, of het een sterke koe is, de conditie van het uier, de benen en de rug. Ook of het dier krachtig loopt is van belang. De koeien worden gekeurd in diverse categorieën, waaronder ook oude koeien. Aan het eind van de keuringen wordt een winnaar gekozen.De koeien zijn doorgaans van het Holstein-ras in roodbont en zwartbont, want dat is het ras dat in Nederland het meest gefokt wordt.

  

Je vindt de stand van Pyrouette in de Wagenstraat.  Wij hebben een uitgebreid assortiment runderen. Niet alleen melkkoeien maar ook vleeskoeien, kalfjes, ossen, stieren etc.

     

 

Gegevens

Datum:
oktober 24, 2018
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm

Reacties zijn gesloten.